top of page
Særlige gudstjenester

Spaghettigudstjenester:

Spaghettigudstjenester har vundet godt frem i mange danske kirker, og ikke uden grund; det er anderledes gudstjenester, som alle kan få noget ud af. Tit hører man, at børn og unge ikke gider gå i kirke, fordi de oplever kirken og gudstjenesterne som kedelige, langtrukne, alt for højtidelige. Og det er her, spaghettigudstjenesterne har deres berettigelse. De er nemlig langt fra kedelige, de er korte, meget uhøjtidelige og handler altid om noget nærværende - og så er der varm mad bagefter.

En typisk spaghettigudstjeneste i Vrejlev kirke varer en halv time, hvor vi synger to salmer, beder en bøn, får lyst velsignelsen og så er der altid en fortælling. En fortælling – ikke en prædiken. Derefter er der pastaskruer og kødsovs med agurke- og gulerodsstave og saftevand ved det lange bord midt i kirken.

Endelig er der en anden – men meget vigtig – dimension ved spaghettigudstjenesterne, de giver nemlig mulighed for familiesamvær på kryds og tværs af generationerne. I en ofte forjaget hverdag med alle de gøremål, som de nu en gang indeholder, bliver familiesamværet meget ofte forsømt. Men spaghettigudstjenesterne åbner mulighed, ikke bare for at høre Guds ord, men også for at gøre det sammen, som familie. Det åbnes en lille stress-fri zone i hverdagen, hvor børn, unge, forældre og meget gerne bedsteforældre kan hygge sig sammen, få en fælles oplevelse, spise et måltid i selskab med gode venner og naboer – og ikke mindst; spare madlavning, borddækningen, oprydningen og opvasken.

 

Kom og vær med – ring til bedsteforældrene og inviter dem med – få en god og hyggelig familieoplevelse sammen i den smukke kirke.

 

DSC_0148
Vrejlev Kirke 2010
DSC_0047
konfirmation-2014-3

Kontakt Sognepræst

Kirstine Rafn

Vrejlev Kirkevej 28

9760 Vrå

Tlf. 98 98  60 43

mail: krr@km.dk

Før mørket sænker sig:

Vi mødes i Vrejlev Kirke en hverdag aften kl. 19.00 til en kortere gudstjeneste med mange smukke salmer, læsninger og bøn. Der vil være god tid til fordybelse og afstressning – og bagefter samles vi om et glas rød-vin (cider, sodavand eller lign.) - og ikke mindst en hyggelig samtale med gode venner, familiemedlemmer, naboer og andre, som vi måske ikke får talt med i vores travle hverdag.

Selve gudstjenesten varer ca. 30 minutter - men den efterfølgende hyggestund kan strække sig en del længere - alt efter årstid og lyst…

Der er planer om at ændre en almindelig søndagshøjmesse i Hæstrup kirke til en lignende aftengudstjeneste, følg med i nyhederne her på hjemmesiden, på Poulstrup.net og i gudstjenestelistern

bottom of page